2018. godina

Piše: Boris Toljaga YU7MW

Tekstovi Aktivnosti po godinama su nastali sa idejom da se sumiraju sve aktivnosti kluba u toj godini. Kako se obicno pisalo naknadno, tj protokom vremena nakon godinu, a nekad i više, da ne bi došli u tzv „post festum“ pa da se neke situacije izgube u sećanju došlo se na ideju da se po aktiviranju sajta kluba za koji je zaslužan Aca YU7TUX, događaji sa slikama odmah pribeleže još dok su „sveži“ u pamćenju i dok još postoje utisci.

Iz ovog razloga će aktivnosti da se sumiraju, a pored će biti link za tekst na čega se odnosi. Razmišljanja i zaključci su stvar autora pa nešto što nije zapisano moguće je naknadno da se komentariše.

Počnimo redom:

U toku 2018-te plan je bio uz obavezan kurs i malko poraditi po klubu i srediti klub. Za kurs se malo sačekalo i održan je krajem godine.

Osvrt Polaganje ispita YU7AOP

Primopredajna sekcija je radila prilično dobro, održano je nekoliko hiljada QSO-a, a takođe se radilo i u takmičenjima sa vrlo dobrim i odličnim rezultatima.

Strana takmičenja

rang

kategorija

Russian WW PSK contest

2 mesto

Multi op single TX

Russian DX contest

22 mesto

Multi op single TX

CQ WPX SSB

1 u YU, 3 U EU

SOSB 21Mhz YU5BOX

Open Ukraine RTTY Championship

5 mesto

multi op multi band

Hungarian straight key contest

1 mesto

multi op

Digifest

3 mesto

Single op Low pwr

Ukraina DX digi

2 mesto

multi OP

EPC DX

1 mesto

multi op

Domaća takmičenja

OTC

2 Mesto

mix

Kup SRRS

2 Mesto

CQ Vojvodina

1 mesto

YUKT Maraton

5 mesto

Digifest ekipa YU7LB i YU7MW

Više o takmičenjima:

Osvrt Digifest 2018 tekst

Osvrt na Ukraina DX digi contest 2018

Osvrt na EU PSK DX 2018 takmicenje

Nakon završetka sunčevih pega i početka „posnog“ perioda za više opsege nabavljen je materijal za izgradnju 4 el yagi za 14 mhz, plan se medjutim više puta menjao dok na kraju nije zaključeno da ne diramo 21 mhz antenu, a ispod da postaviom 3 el za 14 mhz. Tada nismo znali da će se taj plan u budućnosti promeniti još koji put.

Čitav tekst o ovome je ovde: Radna akcija Antena za 14mhz

monobander 3 el sastavljen probno

Naravno bilo je tu još radnih akcija kod naših kolega-članova kluba. Jedna je bila na Carskoj Bari kod Neše YU7SMN. Čitav tekst je ovde:

Radna akcija Carska bara – History repeating

Akcija kod YU7SMN

Klub YU7AOP je iznedrio u svojoj istoriji, do dan danas, „more“ odličnih radio amatera i operatora i kao takav je bio odlična baza za podmladak. Veliki broj tih članova je odselio u druge gradove i druge države, ali vrlo često kada su u poseti rodbini u Zrenjaninu ili nekim drugim poslom iznenada svrate u klub. Tako je bilo sa Radetom Gligorin – S54AC tj YU1PFK.

Kako se to desilo imate u tekstu na ovom linku:

Osvrt Rade Gligorin YU1PFK

Boris YU7MW i S54AC (ex YU1PFK)

Klub je te 2018-te godine učestvovao na manifestaciji Balconn 2K18 u Novom Sadu. Ceo tekst o ovoj manifestaciji je ovde:

Osvrt Balconn 2018 Novi Sad

Slika 5: Trio fantastikus organizacije Balconn 2k18

Takođe se učestvovalo na manifestaciji Noć Istraživača 2018. Klub je zainteresiranim posetiocima predstavio svoje aktivnosti

I naravno šlag na tortu polaganje testa za nove radio amatere jer, misija i vizija kluba je obuka što većeg broja školske omladine i građana za amaterske radio operatore.

Više o polaganju:

Osvrt Polaganje ispita YU7AOP 2018

Slika 9: Novi operatori u YU7AOP – u očekivanju rezultata ispita

Tradicionalno poslednji petak pred Novu Godinu, raspoloženje i neobavezni razgovori, ali slike govore više od hiljadu reči.

Slika 10: skup u klubu – petak pred Novu Godinu 2018/2019.

Zrenjanin, 30. decembar 2018.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.