Radio Klub “Zrenjanin” danas

Članovi radio kluba danas uglavnom upražnjavaju sve vidove zabave u radio klubu. Kada kažemo zabave misli se na operatorski rad za uređajem i takmičenjima, konstruktorstvo, trening u amaterskoj goniometriji, razna druženja, edukacija građanstva po pitanju tehničke kulture itd. Radio klub u svojim prostorijama ima primopredajnu sekciju, društvenu prostoriju, kancelariju sekretara radio kluba, učionicu, radionicu itd, dovoljno za komforan rad. Poseduje vrlo dobre kratkotalasne uređaje kao i UKT opremu, dva antenska stuba. Svaki vikend se dešavaju neka takmičenja na kojima vrlo često učestvujemo, a preko nedelje se uglavnom upražnjava operatorski rad, tj amaterski radio – priča sa celim svetom. Od amaterskih tehnika koristimo telegrafiju, telefoniju, digitalne modove rada, pretežno na kratkim talasima. Za vreme UKT takmičenja obično idemo izvan grada i sa druge lokacije se takmičimo, zbog gradskih smetnji kojima je UKT veoma podložan.

Sastanci ili bolje da kažemo druženja se dešavaju utorkom i petkom od 19.00 tako da u slučaju da je neko zainteresiran da nas poseti može doći u ovo vreme i biti siguran da će nekoga biti u klubu. Svaki član kluba ima svoj ključ i može da dođe u klub kada želi. Prostorije radio kluba su 24 časa pod video nadzorom.

Pozivamo sve građane koji žele da ostvare direktnu komunikaciju sa amaterima širom sveta, bez internet provajdera, bez mobilnih operatera, bez bilo kakvog posrednika, da se upišu na neki od naših kurseva koje povremeno organizujemo.

Svoju pristupnicu možete ostaviti na prvoj stranici našeg sajta, a mi ćemo vas odmah kontaktirati radi dogovora oko kursa.

Nije neophodno da završite kurs da bi bili naši članovi, ako imate smisla za tehniku ili želite samo da se družite, takođe možete postati naš član, jer klub povremeno organizuje i radne akcije održavanja zgrade i okoline zgrade, sređivanja antena, uređaja, računara itd.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.