Aktivnosti: Joca YU1JB, podizanje i spuštanje antena

Piše: Boris Toljaga – YU7MW

Akcija koju je Joca kratko najavio pozivom da se dođe na njegovu lokaciju u Melence – “radi antena”, je neki nastavak priče od prethodnog dana (vidi tekst o Carskoj bari kod Neše).

Organizator Joca (YU1JB) – inače PRAVI radio operator i amater, je poželo da proradi na 2m i 70cm, pa da se podignu barem – neke antene, ali ni manje ni više nego oblong kvadovi – (moje omiljene antene za 2m prim. YU7MW)

Kako nije bilo neke posebne pripreme, lavovski deo posla (priprema) su odradili Neša YU7SMN, Aca (YU7TUX), te Jocini drugari Aca i Voja.

Pubi (YU7ZX), Dule (YU5DD), Dragan (YU7TMR), Boris (YU7MW), su skidali moxon 3 elementa za reparaciju, 3 banda 14/21/28, ali je na žalost jedan štap pukao i čeka zamenu.

Kasnije uz dosta muke su antene za 2m i 70cm postavljene, ali sve što je moglo da „sačeka iza ugla“ je sačekalo, a vrućina na krovu i ispod krova dodatno usporavala posao, tako da smo oko 15h popodne već bili na izmaku snage, na što je Aca YU7TUX prokomentarisao da mu je ovo bilo jedno od najtežih podizanja antene ikada (izgleda da je bio na malo podizanja antena, ako je ovo bilo najteže 🙂

Na sreću Jocina XYL nam je pripremila nezaboravan domaći ručak (tri jela, kao ketering 🙂 koji neću da komentarišem, već oni koji nisu bili mogu samo da im bude žao.

Do podizanja moxona, svima hvala i 73 (Jocine reči)

Zrenjanin, 19. avgust 2023.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.