2014. godina

Piše: Boris Toljaga YU7MW 

Pošto su to bile prilično “posne”  godine u radio klubu 2013/2014, ponajviše zbog manjka bilo kakvih aktivnosti, najviše se osjetilo jer nismo čini mi se dobili ni neke novce, mislim 20.000 din, što je ništa… Te godine najaktivniji su bili Milan i Jan. 2014. godine je održano rekordno malo veza, ponajviše zbog manjka operatora, a nije se učestvovalo niti u takmičenjima nešto preterano.

2014

Plasman

Veteran

4 mesto

KT maraton

3 mesto

Husinski rudar

3 mesto

UKT KUP SRS

7 mesto

Rezultati takmičenja za 2014 godinu

Klub je i dalje bio nalik ruševini (izvana), a nadali smo se i nekim donacijama, međutim sve je to išlo prilično slabo. Povremeno su se radili neki sitni poslovi, npr. naš kolega Dexter se pentrao na stub jer smo sređivali dipol za 80m itd.

Dugo očekivano sređivanje trulih oluka je napokon urađeno zahvaljujući donacijama koje je obezbedio YT7CF, Djurica.
To leto posetio nas je KA4INM Ron Youvan sa svojom XYL, sinom Charles-om i kako reče Ron njegovom sestrom 🙂 malom kucom Bell-om.

Ova vesela družba je kod nas bila za tih par dana dva puta, Ron je hteo da nam pokaže nešto što je on radio jer je on penzionisani inženjer i održavao je telekomonukacione uređaje svih vrsta skoro 50 godina, ali nismo imali interneta u to vreme u klubu. Ron je inače poreklom sa naših prostora (iz Crne Gore) – prezime Youvan, asocira na Jovan, gde je njegov otac živio i školovao se i nekim čudom završio u Indiani (USA), pa je želeo da vidi mesto odakle je njegov otac potekao. Uglavnom su odseli u Beogradu, ali nikako nisu uspeli da stupe u kontakt sa nekim radio klubom, a smeštaju u Beogradu gde su odseli se našao jedan Zrenjaninac koji je poznavao Pubi-ja YU7ZX i tako došao u kontak sa nama.

Kompletan tekst o Ronovim putešestvijama po Srbiji možete pročitati posebno.

U naš komšiluk je došla ekipa iz Radio kluba Senta YU7JDE, sa svojim kolegama iz HA, koji su aktivirali zaštićeno područje Carsku Baru YUFF-043 kao YT0WFF. Iskusna ekipa je donijela vertikalke, koje su suludo išle i radili brda veza, ali i bim za 14/21/28. Kada sam uradio vezu iz kluba sa njima krenuo sam do Carske bare, gde su me srdačno dočekali i odmah poseli za sto sa mađarskim specijalitetima, mljac mljac… 🙂

Tu smo se družili i pričali, naravno o radio-amaterskim temama.

Skupština kluba je bila u oktobru, gde su se članovi skupili. Ti trenuci su naravno ostali zabeleženi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.