2012. godina

Ako je 2011 godina počela prilično „mlako“ onda je 2012 počela prilično burno, radovi u klubu su bili u toku, PPS je sređen krajem 2011, a društvena prostorija je u nekom smislu, osvežena, okrečena, popravljeni su zidovi, ofarbani prozori koji su već požuteli od godina.

Ova godina nije donela ništa novo u smislu novih članova niti je bilo kursa za radio amatere operatore. Uglavnom je rađeno u takmičenjima uglavnom digi modovima, ali i u domaćim gde smo bili pretežno u vrhu plasmana.

YU7MW i YU7OW u DIGIFEST takmičenju

Kako se nekako tih godina aktivirao i Jan YU7ZL i on se pridružio u radu u digi takmičenjima.

YU7ZL u takmičenju

Sve ostale aktivnosti su se dešavale oko juna meseca:

Skupština SRV na koju su išli Pubi YU7ZX, Mile YU7OW, Ivana YU5INA, Boris YU7MW.

Pubi YU7ZX na Skupštini SRV

Kako sa antenama i stubovima uvek ima neki problem, bilo je potrebno srediti rotator na velikom stubu što su učinili Mile YU7OW i Miša „Spajdermen“ – dopisni član kluba i simpatizer ekipe iz YU7AOP

Mile YU7OW i Miša „Spajdermen“ montiraju rotator HAM IV

Nekako u to vreme smo Pubi i ja posetili Pištu YT3I iz Aleksandrova, čuvenog UKT amatera i bivšeg člana kluba jer smo čuli da je bolestan pa smo ga posetili. Pišta je bio prijatno iznenađen posetom, pričao nam je o klubu nekada i o svom radu na UKT-u, ostali smo u kontaktu i dopisivali se mejlom, a Pišta je napisao opširan članak o njegovom amaterskom radu od svojih početaka do danas.

U poseti kod Pište: YU7MW, YT3I, YU7ZX

Aleksandar Bakalov YU7TUX je ponovo počeo da razmišlja o aktivaciji radio amatera iz prirode, mnogo pre YUFF aktivacija, ali su ove aktivacije bile osmišljene da se aktiviraju opštine nepokrivene radio amaterima za EU PSK klub i diplome ovog kluba. Bilo kako bilo ovo je bila više roštiljada nego rad na uređaju, ali ko u prirodi da sedi i okreće VFO? Tako su prošle dve aktivacije u Neuzini i Titelu. Titel nije bio uspešan jer nas je uhvatio takav vetar da nismo mogli ni šator da podignemo i vratili smo se kući pre ponoći da „izroštiljamo“ u dvorištu meso koje smo poneli. Ekipa koja je išla je Aco YU7TUX, Mile YU7OW, Bane YU7SBM, Ivana YU5INA, Boris YU7MW.

YU7OW, YU7TUX, YU5INA, YU7SBM, aktivacija Neuzina

Te godine je održana manifestacija „Noć istraživača“ u Zrenjanin gdje je Radio klub „Zrenjanin“ imao svoj štand na kojem su bili izloženi uređaji. Te godine smo dobili iz donacije nov FT897 koji je služio kao prijemnik RTTY signala stanice DDK9 koja je emitovala vremensku prognozu i koja je dekodovana i prikazivana na monitoru. Problem je bio što nismo imali neku dobru antenu (indoor varijanta), šum je bio veliki, pa se povremeno gubio signal.

YU7MW i YU7LB pokušavaju da uhvate“ signal

Takmičenja

Plasman

EPC WW DX CONTEST

4 mesto

EU PSK DX contest

3 mesto

DIGIFEST

6 mesto

Novi Beograd

4 mesto

HF Kup SRRS

7 mesto

Martovski VHF

checklog

UKT Kup SRS

9 mesto

Banjica VHF

3 mesto

 

Takmičenja u 2012-oj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.